”Du er så smuk! Så smuk, at din skønhed skinner hele vejen indefra og ud til huden, det er du!” sagde min søn henført, da han endnu var nuttet og bare 4 år gammel. ”Åh, tusind tak, min skat”, svarede jeg. ”Ja, du er så smuk, at du endda kunne blive filmstjerne, Mor!” fortsatte han med sværmerisk stemme, før han lakonisk tilføjede ”altså, hvis bare dine bryster var rundere og sad højere oppe”. ”HVAD?” jeg så på den lille purk med vantro. ”Det kan man da ikke bare sådan sige???” Han kiggede overrasket tilbage på mig. ”Men Mor, sådan er det jo”, sagde den dengang lille fyr, som jeg jo havde lært altid at være ærlig. Og som på allesteds nærværende mediebilleder ikke havde kunnet undgå at indtage tidens ideal om, hvad der er smukt – sin unge alder til trods.

Nu er den bette dreng blevet en smule ældre, han er snart teenager og har modnet sit syn på verden betragteligt. For nylig havde vi igen en samtale om kvinder – jeg mærker, at det er et emne der interesserer ham stadigt mere, og det er vel præcis, som det skal være. Samtalen faldt på hin dags snak om filmstjerners brystmål og mors mangel på samme. Den kunne han godt huske, sagde han. Han huskede især min reaktion. ”Men jeg forstår det altså stadig ikke rigtigt, Mor”, han kiggede undrende på mig. ”For du har jo fået 3 børn, som jeg ved, at du elsker. Vi er vokset inde i din mave. Og du har givet os mælk fra dine bryster, da vi var babyer. Og du har passet på os allerede inden vi blev født og hver dag siden, og også når det var hårdt, og du var træt. Det er der jo ret meget kærlighed i -og jeg synes, at det er så sejt! …Hvorfor er det, at du synes, det ikke er smukt, når man kan se på din krop, hvad du har givet til os?”. Lige der blev jeg stille. Det bliver jeg sjældent – men lige der var jeg bare rørt og ramt og måske også en anelse lille bitte tiny smule flov over, at også jeg indimellem ligger under for Instagram-glitter-hysteriet. (Selvom jeg selvfølgelig nægter at gøre præcis det, hvis nogen spørger mig.)

For nylig faldt jeg over en artikel på facebook. Den handler om skønhedsidealer for kvinder, og om hvordan de har ændret sig igennem tiden. Med hjælp fra photoshop danner artiklen en sigende mosaik, som du finder på min egen facebookside lige her www.facebook.com/hellerechter.dk. Jeg erkender blankt, at jeg ikke kan og i øvrigt ikke vil følge med tidens silikoneforherligende ideal. Jeg ønsker mig heller ikke tilbage til 90rnes heroin chicks (og husker stadig hvor dårlig jeg som teenager kunne blive, når jeg igen havde kastet mig ud i en vild kur, der som regel bestod af æbler og vand og mavebøjninger, liggende på et gulv hvorfra jeg kunne se op på et billede af Kate Moss, dengang hun var kæreste med Johnny Depp. Og Johnny var i øvrigt gudeskøn, allerede dengang). Men så er det, jeg får øje på det i artiklen: Hvis jeg havde været i min bedste alder i 50rne, ville jeg simpelthen have været The Bomb! I en tid der emmede af Marlon Brandos meget lidt metro-seksuelle maskulinitet, af Marilyns æggende kurvefuldhed og Sinatras bløde toner af swung; af James Deans no-bullshit nostalgi og af Elizabeth Taylors voluptiøse sødme….Oh, what a party we would have had! Måske er jeg i virkeligheden bare født adskillige år for sent. Eller måske – tænker jeg nu imens jeg husker min søns kloge og kærlige bebrejdelser – måske er jeg faktisk alligevel bare født lige præcis til tiden. Måske er det på tide, simpelthen, at shine. Ikke på grund af billedfiltre på Instagram, men in absolutely real life. Jeg tror, det skal være et nytårsforsæt for mig, på alle planer: Be that Bomb! Uanset brystmål og øvrige insta-features. Lad os skinne igennem indefra – så skal det nok nå hele vejen ud til huden, på en måde der kan ses i enhver væsentlig forstand.  Go girl, be that bomb!

OM HELLE

Helle Rechter er højt specialiseret i integreret manuel terapi af bevægeapparatet, det viscerale system og nervesystemet. Med anatomisk præcision arbejder hun udfra forståelsen af at vores strukturer, følelser, tanker og energi er en helhed. I sin klinik i Køge behandler hun komplicerede smerteproblemstillinger og stressrelaterede gener m.m. hos især kvinder og børn i alle aldre.

Kroppens sprog er på samme tid vores mest grundlæggende og mest avancerede udtryksform. Helt Fundament-talt.Helle Rechter

FØLG HELLE