Du sidder måske i din sofa og kan konstatere, at dit hjem virkelig kalder på en omgang oprydning, men du kan slet ikke overskue processen. Du aner ikke, hvor du skal begynde, og derfor begynder du ikke. Du føler dig drænet af rodet, måske endda handlingslammet, og det eneste, der sker er, at rodebunkerne over tid vokser sig endnu mere uoverskuelige.

Når du overvældes af rod, skyldes det ofte, at du tror, du skal klare det hele på én gang, og denne overbevisning gør, at det kan tage virkelig lang tid at tage sig sammen.

Ligesom med så mange andre ting i livet, er det dog fint blot at tage det første lille skridt.

 

I stedet for at rydde op i hele dit hjem, hele dit køkken eller hele din stue, så udse dig et mindre område.

Fx: En vindueskarm, en hylde eller en skuffe.

 

-Tøm det valgte sted og tør det af.

-Tag stilling til hver ting – vil du beholde den eller sende den videre? Husk du fortjener kun det bedste!

-Bring de ting, du vil beholde, tilbage. Måske i kombination med andre ting fra din bolig. Synlige forandringer er skønne for dine øjne.

-Nyd synet af dine bedrifter, og nyd den sejr, du føler ved at nå i mål.

 

Måske giver resultatet dig energien og lysten til det næste lille oprydningsskridt.

Uanset hvad bragte du dig selv ud af overvældetheden, du kom i gang, og du ved nu, hvad du kan gøre næste gang, du er lige ved at blive overvældet.

Hvilket sted vil du begynde i dag?

 

Du tænker måske, hvad nytter det med en sølle hylde?

 

Men det nytter faktisk en hel del.

 

Ved at give dig selv små og sikre succesoplevelser, vil du få blod på tanden til endnu mere oprydning og hvem ved, en dag bliver du måske helt vild med det ligesom mig.

OM SANNE

sanne severinsen

Sanne Severinsen er indehaver af virksomheden Rum Til Livet, hvor hun hjælper især kvinder med at rydde op i alt det, der dræner deres hjem, tapper dem for energi og tager deres tid og fokus, så de kan få lige det hjem og det liv, de drømmer om – frit for rod og med masser af rum til alt det vidunderlige i livet.

Det gør hun på oprydningsbesøg i folks hjem, gennem onlineforløb samt i 1-1 coachende samtaler, hvor det i højere grad gælder det mentale og følelsesmæssige rod.

FØLG SANNE