Månedens tema frygt og kærlighed ramte lige ned i mig og i noget af det jeg arbejder rigtigt meget med hos mine klienter og ikke mindst i min egne konstante proces.

Jeg kom med det samme til at tænke på paradokset i frygt og kærlighed.

Frygten kan nemlig i mange tilfælde være skyld i at vi fratager os selv muligheden for kærligheden.  Særligt selvkærligheden. Ofte vinder frygten og så får vi ikke det vi egentlig burde bede om.  Hvad taler damen om? Forestil dig at du sidder ved et dejligt middagsbord.

Bordet er dækket, munden løber i vand inden du sætter dig, fordi madens duft er perfekt afstemt med de forventninger du selv har til det som venter.

Tiden er kommet og du tager en stor mundfuld fra din tallerken og mærker straks behovet for at salte din mad.

Altså du har virkelig lyst til at salte maden, så det lever op til de tanker og forventninger du havde inden du satte dig til bords.  Men hvad gør du?

 1. Du beder om salten, og nyder oplevelsen af resten af måltidet.
 2. Du tager til takke med den middelmådige oplevelse.

 Jeg tror godt jeg ved, hvad du vælger: Du beder selvfølgelig  om saltet! Det ville være dumt andet! For hvorfor i alverden skulle du stille dig tilfreds, når du bare kan spørge til saltet og få det! Men er det her en beretning om salt, eller hvad? Niks – men her kommer min pointe. Alt for ofte tør du kun spørge om de ting du er sikker på at få!

 • Du spørger gerne efter salt
 • Du spørger gerne efter en anden str i butikken
 • Du spørger gerne din veninde om hun snart kommer forbi til kaffe

Frygten for afvisning gør nemlig at du alt for ofte KUN beder om de ting, som du er sikker på at få. Du spørger ikke til:

 • Lønforhøjelse
 • Mere anerkendelse for dit arbejde
 • Om butikken med din yndlingsjakke lige kan holde åben 5 minutter mere så du liiiige kan beslutte om du skal købe den nye jakke du har forelsket dig i men mangler at prøve.

Vi mennesker er så ufatteligt bange for at bede om ting, der synes umulige at opnå. Og det er en virkelig dårlig (og ubevidst) vane. Det er en virkelig dårlig vane.

Hvis ikke du ser frygten i øjnene og tager mod til dig og beder om det du fortjener, så sker det ikke.  Det er den vane som gør at du aldrig opnår dine mål og drømme; at du aldrig får det liv, du så gerne vil have

Du er og bliver et vanedyr

Og vi har en naturlig modstand mod forandring.

Det vanedyr taler frygten til.

At lukke øjnene for dine  muligheder gør det umuligt for dig selv at drømme og bede om det du gerne vil have. Fordi din antagelse fra start er ”NEJ”!

Du kan aldrig bede om noget som i dit hoved ikke er en mulighed. Så når dit mindset siger: ”Det er umuligt,” så beder du på ingen måde om det du vil have, tværtimod. Så kan vi vende tilbage til saltet! Så sidder du ved bordet og tager til takke med dit middelmådige måltid, går på kompromis med dine smagsløg i stedet for at salte maden og nyde resten af gildet!

Så vær nysgerrig på din frygt for at bede om det du drømmer om:

 • Du skal ikke være bange for at efterspørger ting der, i dine tanker, er umulige
 • Du skal ikke være bange for at stille krav
 • Og måske vigtigst: Find dit indre barn frem igen: Vær frygtløs, beslutsom, og ikke bange for at falde.

Jeg mener, kan du huske da du klatrede op i toppen af et træ uden overhovedet at overveje muligheden; at falde ned!

Det var inden du slog dig, inden livet gav dig ar på sjælen, inden det blev en vane at lukke øjnene for muligheder og… INDEN FRYGTEN FOR AT BEDE OM DET DU ØNSKER OVERTOG!

Så husk dette paradoks, når du står overfor en ny vej der skal vælges, eller noget nyt du skal bede om, hvor svaret ikke er entydigt!

Du er din egen værste fjende og kritiker. Selv om du kan have tendens til at give andre skylden for din usikkerhed, så bor den i langt højere grad i dig og din indre kritiker. Og det begrænser dig langt mere end tyve mennesker der ikke bakker dig op.

Det er dig og din tankegang, der afgør om du nogen sinde får det, du gerne vil have!

Så kære læser: Lad os sige JA til kærligheden og NEJ til frygten.

 • Vid hvad du er værd
 • Drop beskedenheden
 • Antag ”JA” i stedet for ”NEJ”
 • Drøm og bliv bevidst om hvad du fortjener, også selvom du til tider møder modgang.

Spørg efter det salt, hvis du vil have det. Er der ikke nogen, der kommer med det hvis ikke du åbner munden og beder om det. Hvis du vender frygten ryggen er jeg sikker på at dine drømme vil møde dig på halvejen.

OM NANA

 

Hos PilotForDitLiv er der fokus på at stoppe op, slå din autopilot fra for en stund og blive klogere på dig selv, der hvor du er i livet.  Du skal finde din nye vej til en sundere livsstil, en vej som ofte indebærer et stort vægttab, men også en mental proces, hvor du arbejder anerkendende med dig selv og din bevidstgørelse af gamle mønstre, som har gjort dig til den du er i dag. 

 

Nana Winther er 37 år og grundlægger af PilotForDitLiv, som både har individuelle forløb, gruppeforløb, parforløb og familieforløb. 

Jeg elsker at åbne mine klienters øjne op for, hvor fantastiske de er. De negative tanker og mønstre de har haft med sig fra starten af livet og udviklet undervejs er med til at begrænse dem i deres potentiale. Når denne bevidstgørelse sker, så sker der små mirakler

Nana Winther

FØLG NANA

INSTAGRAM FACEBOOK