I rigtig mange år bildte jeg mig selv ind, at jeg var ”sådan én”, der ikke kunne løbe langt, og som kun kunne dyrke spurtesport. Altså  sport, som skulle gå vildt hurtigt, og helst også gøre vildt ondt bagefter.

Jeg skulle mærke at jeg fik noget ud af det…

 

Jeg har som teenager spillet rigtig meget basket, og jeg nød virkelig de år. I mine unge voksen år brugte jeg mange timer i et træningscenter. Jeg bildte mig selv ind, at det var det eneste, der virkede for mig.

Sådan noget langsomt noget som yoga, pilates og afspænding, det kunne man da ikke få noget ud af.

 

Jeg er blevet væsentligt klogere med årene.

Yoga, pilates og afspænding kan være virkelig hårdt, gøre dig virkelig stærk og smidig, og gøre underværker for din krop og dit sind.

 

Jeg er ikke alene om at have fundet ud af dette. Og at dette virker for mig. Nu.

Det er nemlig vigtigt for mig, at fortælle dig, at dette skriv netop ikke skal være en lang tale om, hvor fantastisk yoga og pilates osv er.

Dette skriv handler derimod om min ”kamp” imod den tendens vi alle har til, at omtale os selv og andre som ”sådan én der/der ikke”.

Den kasse vi ender med at få puttet os selv og andre ind i er ødelæggende, for hvad så den dag, hvor det viser sig ikke at holde stik?

 

”Jeg er sådan én der kun kan dyrke spurtesport og træning, der gør ondt”, sagde jeg en gang. Hvad så nu? Hvilket billede skal jeg have af mig selv, og hvilket billede skal andre have af mig, for den kasse passer jeg jo ikke ind i mere.

Så kan jeg jo gå og sige ”jeg er sådan én der dyrker yoga…”. Men jeg er altså ikke fan af de der dogmer, der bliver skabt.

For så ved vi jo også alle, at hvis jeg dyrker yoga, så er jeg jo også både veganer og miljøaktivist.  Og den kasse vil jeg altså ikke puttes ind i.

 

Måske kunne vi alle overveje at formulere det anderledes? Måske vi kunne sige ”lige for tiden er jeg vild med at…”, og så have en åbenhed både i forhold til os selv og det vi godt kan lide at træne og det andre godt kan lide at træne. OG at det kan ændre sig, i takt med at vi udvikler os.

 

På den måde kan du uden at skulle forklare dig overfor dig selv eller andre, fylde det i dit badekar, som du har brug for lige nu. Du kan gøre ting som du virkelig holder af og som på den måde er godt for dig. OG så kan det godt være at du mærker at det om fx et halvt år er noget andet du får mod på at prøve, og det er OK.

På den måde kan du med accept og selvkærlighed finde den træning, der passer til dig lige nu, og så rent faktisk GØRE det.

For dét, der virker og gør en forskel for dig, er nemlig den træning du rent faktisk for lavet. Ikke alt det du ikke gør, fordi du er bange for, at du så ikke passer ind i, at være ”sådan én…”.

OM KRISTINA

KrisPilates handler om velvære fra inderst til yderst. I mit studie underviser jeg bla. i pilates matwork træning, yoga og åndedrætstræning, så alle spændinger og ubehag mindskes og kroppen og hjernen fyldes med positive energier. Små hold, med fokus på nærvær og den enkeltes proces. I min webshop på min hjemmeside finder du produkter fra bla. Karmameju, Run&Relax, Onzie, Moonchild, Pukka, Munkholm og Retap.

Jeg tror på, at vi opnår bedst balance i krop og sind ved at kombinere kunsten at finde ro og indre fred, og samtidig bruge kroppen og opbygge smidighed og styrke. KrisPilates

FØLG KRISTINA