Jeg er ikke indbegrebet af sådan en som er spirituel. I hvert ikke fald sådan en rigtig en.

Jeg ser heller ikke mig selv som finansiel controller, som mit tidligere arbejde og min uddannelse som Cand. Merc i finansiering og regnskab viser.

Jeg ser mig selv som et menneske, der rummer mange sider, og nogle skilter jeg mere åbenlyst og villigt med end andre. At jeg er spirituel er ikke lige det jeg nævner først ved et middagsselskab. Faktisk taler jeg ikke særlig meget om det. Men de fleste der kender mig ved det godt alligevel, for den man er, kan man jo ikke skjule. Heller ikke selvom jeg nogle gange kommer til at tro at jeg kan.

Spiritualitet hvad er det?

Så hvad er spiritualitet? For mig er det meget personligt og individuelt. Det er ikke en bestemt trosretning, selvom jeg officielt er kristen. For mig er det troen på, at der findes noget som er større end mig selv. En energi, som vil os det bedste. Som støtter os i at nå det vi ønsker, også selvom det til tider kan se ud som om det er præcis det modsatte der sker.

Som da jeg fik et handicappet barn, der stort set ikke sov de første 2 år af sit liv. Når omverdenen ikke kan forstå hvad der sker og hvorfor jeg ikke bare gør, som alle andre. For det virker jo for dem. Da jeg stod der og følte mig helt ensom og alene med min sorg over pludseligt, at have fået et helt andet liv end det jeg troede jeg havde bedt om, der føltes det svært at huske, at jeg tror på at vi lever i et univers som vil os det bedste. Men det var også troen på, at selv når det er sværest og hårdest, så er der en mening med det, der bar mig igennem.

Selvom jeg ikke kunne se det da jeg stod midt i det, så kunne jeg mærke en tillid til at selv i det her, der var der en gave. Der var noget jeg kun kunne få ved at gå igennem det her. Den tillid og tro gjorde, at jeg turde lytte til de svar, der var inden i mig og handle på dem. Fordi jeg ikke kunne finde andre løsninger end at stole på mig selv, og det jeg mærkede var sandt for min datter. Som eksempelvis at sige mit job op og gå hjemme med hende, før vi vidste at hun havde en medfødt genfejl. Før vi vidste andet end hvad jeg mærkede var sandt i mig, baseret på min intuition eller mavefornemmelse.

Jeg har altid troet på at der var noget mere end det vi kan se. Noget som passer på os. Jeg har også altid mærket energi, jeg har bare ikke vidst, at det var det jeg gjorde. Og jeg har slet ikke ville stå ved det.

For sådan noget hokus-pokus det skulle jeg i hvert fald ikke have med at gøre.

Jeg er et hovedmenneske, og som min uddannelse antyder, kan jeg godt lide at kunne sætte to streger under resultatet og se ting gå op. Det spirituelle er præcis det modsatte. Det er at turde tro på det vi mærker er sandt, fordi det føles sandt i os. Det er at tro på, at den tanke, der dukkede op i hovedet ud af ingenting, og som, da vi fulgte den, viste sig, at være præcis den rigtige løsning eller valg, er sandt.

Det kan godt lyde som hokus-pokus nogle gange, når jeg siger, at jeg kan mærke energi. Jeg er til stadighed mistænksom og kritisk overfor hvad jeg oplever og min logiske hjerne vil altid forsøge, at finde logiske og naturlige forklaringer. Med tiden har jeg dog lært at turde tro på det. Selvom det i dag stadig er svært at stå ved og sige højt. Jeg er bange for at blive sat i bås, som hende den mærkelige, der tror hun er bedre eller mere særlig end andre. Men spiritualitet handler slet ikke om at være særlig eller være på nogen bestemt måde. For mig er det sådan jeg oplever verden. Jeg oplever, at når jeg er bange og ikke tør sige min sandhed højt, når jeg begynder at tro på alle de tanker der fortæller mig, at det ville være bedre hvis jeg lod være, holdt min mund og blev præcis hvor jeg er, lige nu, så er det der min tillid til at noget andet hjælper mig. For så kan jeg spørge om hjælp, fra engle, eller energi, kærlige væsner, intuition eller sjælen. Og så kan det guide mig, støtte mig og hjælpe mig til at mærke kærligheden og huske, at alle mennesker født helt unikke og vidunderlige.

Hvordan sådan helt praktisk?

Jeg bruger ofte englekort eller tarot kort, når jeg har brug for støtte. Jeg bruger også krystaller og naturen og meditation og chakra øvelser. Men jeg har ingen faste rutiner. Kun at når jeg beder om hjælp, så gør jeg det fra et rent og kærligt sted i mig. Fordi vores intention påvirker alt vi gør, i alle relationer. Menneskelig som guddommelige.

Her er 6 måder du kan bruge det let i den hverdag.

  1. Gå ud i naturen og mærk forbindelsen til moder jord. Gerne på bare tæer, også om vinteren. Det behøves ikke være mere end 10 min, men helst gerne så ofte som muligt.
  2. Køb en pakke englekort der taler til dig, og prøv at spørge dem om hvad du har brug for at vide lige nu. Hvad skal du have fokus på.
  3. Prøv at gå i en helsekost butik og kig på krystaller og se om der er nogle der tiltrækker dig. Der findes rigtig mange forskellige og mange gode bøger om hvad de forskellige kan støtte en med. Jeg sover enten med den under hovedpuden eller har den i venstre lomme eller i bh’en. Husk at holde pauser, så både du og krystallen får en pause og nøjes med at arbejde med en eller to ad gangen.
  4. Sæt dig og mediter og mærk din krop og bed dine guider/engle om råd. Jeg siger altid: ”Tak fordi I viser mig løsningen på …. Eller hjælper mig med ….” prøv at give slip på dine forventninger om hvordan det skal opleves. Måske mærker du bare at du bliver rolig og fredfyldt. Og måske er det præcis det du har brug for.
  5. Led efter beviser på at verden vil dig det godt. Det er helt vildt hvilken forskel det gør at vi aktivt vælger at se efter det gode i vores liv.
  6. Lav taknemmelighedslister, gerne hver dag. Mærk helt ind i dig de ting du er taknemmelig for lige nu og her. 

OM LUISE

Luise er mor til 3; 2 drenge på 9 og 2 og en særlig pige på 5. Luise elsker natur og mennesker og at finde orden i kaos også de følelsesmæssige.

Hun er bland andet uddannet Energy Master Practitioner og mentor i selvværd hos Rikke Klindt.

Og så er Luise talnørd der elsker at fordybe sig.

FØLG LUISE

instagram