Vi er i vores liv og dagligdag omgivet af farver. Bevidst som ubevidst.

Farver er hele tiden omkring os. De er i vores hjem og ude i verden.

Den grønne græsplæne, farverige blomster i haven, de grønne træer. I vores hjem kan der være billeder eller malerier, farver som du måske har valgt bevidst, måske ubevidst. En farve der går igennem som et tema i dit hjem.

Hvilken farve er dit tøj? Er der noget tøj du føler dig mere tilpas i end andet?

I trafikken bliver vi allerede guidet af farver med blinklys, grøn, gul og rød. Hvide hajtænder for enden af en vej, blå skilte med afkørsler på vejen. Grønne skilte med motorvej. 

Der er også farvede linjer i lufthavnene og hospitaler der viser hvilken vej vi skal gå. På den måde bliver vi guidet fra et sted til et andet sted, ved hjælp af farverne. 

Så på den måde guider farver os allerede i vores liv. Er du opmærksom på dine farver? 

Det sker tit pr automatik og som en del af vores hverdag, så vi er ikke opmærksom på at farverne guider os. 

Lys og farver er grundlæggende i vores liv. Vores celler vil tilpasse sig det miljø, som vores fysiske krop befinder sig i. Derfor giver det også mening, at når solen skinner, så føler vi os generelt gladere og bedre tilpas, end når vejret er gråt og trist. 

Hver farve har deres egen egenskab og er lys med forskellige bølgelængder og frekvenser. Vores celler i vores krop genkender de frekvenser, og bliver på den måde tiltrukket af de farver som vores celler har brug for. 

Det lyder måske mærkeligt, men tænk på dit tøj, har du perioder hvor du måske kun vil gå i en bestemt farve, eller du har en ynglings farve? Hvor kommer den farve fra, hvorfor er det lige din ynglings farve.? 

Eller er der en farve som du bare ikke kan lide? Hvor kommer det fra at du ikke kan lide den farve? 

Farverne kan gå dybere ind i vores kerne, så vi kan være den som vi er. Hjælpe os med at genforbinde os med sig selv, komme hjem til sig selv. Det kræver også mod at kigge igennem vores farver og de eventuelle oplevelser, opfattelser eller traumer der kan ligge der. 

Det er mit håb at vi bliver mere opmærksom på farver i vores hverdag, men også bruger farverne til at hjælpe og støtte os. Farveterapi og arbejdet med farver har eksisteret i mange tusinde år. Egypterne havde værelser i deres templer i forskellige farver, som skulle heale folk, Kineserne har brugt farverne til, når de skulle diagnoser sygdomme ved at se på farven på dit ansigt. I det indiske kender de fleste chakra, som også er farver. 

Farveterapien er et system, hvor farverne og energien vil understøtte alle område i vores generelle vækst og udvikling. Farveterapien hjælper os med at se, forstå og flytte os igennem mønstre og blokeringer, der kan være i vores liv, så vi kan få mere frihed til at være den vi virkelig er. 

Jeg arbejder med et farvesystem der hedder Colour Mirrors som kommer fra Sydafrika. 

Til inspiration til dig som læser, er her er nogle af farvernes betydning. I farverne er der bevidste som ubevidste betydninger. Farverne har også en gave, men der kan også være eventuelle udfordringer i hver farve. 

Dette er farvernes betydninger fra farvesystemet Colour Mirrors. Husk det er til inspiration. 

Rød. 

Gaverne i denne farve er: overlevelse, mor, penge, karriere, grænser, dynamisk og passion. 

Udfordringerne i denne farve kan være: Adskillelse, vrede, ingen livsenergi heller ikke seksuelt, offer materialistisk og aggressiv. 

Grøn. 

Gaverne i denne farve er: harmoni, balance, beslutningstager, valg, rum, tillid, elskværdig, retning og fleksibel. 

Udfordringerne i denne farve kan være: viser ikke vrede, ingen grænser, opmærksomkrævende, udbrændthed og energisluger. 

Gul. 

Gaverne i denne farve er: glæde, optimistisk, analytisk, logisk, balance, akademisk, intellektuel, klog og solen. 

Udfordringerne i denne farve kan være: frustration, stress, allergier, spiseforstyrrelser, ADHD, forvirret, nervøs, kritisk og rebel. 

Blå. 

Gaverne i denne farve er: kommunikation, engelbeskyttelse, autoritetstro, maskulin side, kunstnerisk og orden. 

Udfordringerne i denne farve kan være: stressniveau for højt, føler sig ikke hørt, får ikke sagt tingene, mareridt, tro/tillid og fred. 

 

Dette er kun en lille del af farverne og deres betydning. 

Ved at du bliver mere opmærksom på farver, vil farver også hjælpe guide og støtte dig i din hverdag. 

Hvis du er mere nysgerrig på dine farver og deres betydning, kan du bruge farverne under en meditation. Ér der en farve der hele tiden dukker op til dig, så kan du evt. bruge den farve, eller en farve som du er mere nysgerrig på, hvad dens betydning er. Under meditationen mærk farven i dig, lad farven komme ud i hele din krop og dine celler. Mærk hvad den gør ved dig, hvordan føles det? Hvad vil farve fortælle dig? Her kan du opleve at der kommer tanker, billeder, ord, eller en anden information. Men denne farves betydning er hel unik og kun til dig. 

Jeg håber at du er blevet mere nysgerrig på dine farver omkring dig. 

OM PIA ROSALINA

Pia Rosalina Rosenfell er uddannet som farve-og duft terapeut, familie-og systemisk opstiller. Pia kombinerer farveterapi med familie opstilling. Pia er også uddannet ved lægen Garbo Mate i de tidligere traumer. Hun er healer og Life & business coach fra Manning Inspire. 

Pia Rosalina Rosenfell har arbejdet som lystekniker i 35 år og arbejdet med lys-og farvesammensætning i både Danmarks Radio og Musikhuset Aarhus. Dette har givet Pia en unik evne i forhold til at arbejde med farver, som hun har viderebragt i farveterapien. 

Læs mere om Pia Rosalinas arbejde med opstilling & farver her

FØLG PIA ROSALINA