forvent et, men få noget andet

Kender du det, at der skal til at ske noget i dit liv og du glæder dig helt vildt? Du kan se det hele for dig og det ser bare så lovende og godt ud. Men af en eller anden grund, er det noget helt andet der kommer til at ske. Kender du det?

For et år siden tog mine tvillinger på efterskole. Det ville give en meget anderledes hverdag i vores lille familie. Lige med et var vi halveret, så nu var det jo kun lillebror og mig, der var hjemme.

Jeg har næsten altid haft dårlig samvittighed over for lillebror. Da jeg fik tvillingerne, var de pludselig hele min verden og alt drejede sig om dem. Jeg skulle følge deres rytme. Og det gjorde jeg gerne. Da jeg fik lillebror, ja så måtte han også følge deres rytme. De skulle jo i børnehave og han måtte jo komme med og det har han på en eller anden måde skulle lige siden.

Så jeg så mit snit til at udligne min dårlige samvittighed, og kunne nu fokusere 100 % på ham i de 10 måneder, de to andre var væk. Jeg så det som en kæmpe gave, der var sendt fra oven. Tak!

Pengene var små, men jeg kunne godt spare lidt her og der, så vi kunne gøre ting sammen. Jeg tænkte vi kunne tage i biografen, tage ud for at spise store burger, gå i teateret, planetariet osv. Ja, jeg så det hele for mig, kunne faktisk mærke det. Det ville blive et fantastisk år. En ren solstrålehistorie. Kun ham og mig. Der var ikke noget der kunne gå galt.

Så da hverdagen startede op igen efter sommerferien, fortalte jeg ham min fantastiske plan og jeg må havde forventet et kæmpe bifald og hans dejlige smil. Men det skete ikke, slet ikke. Han gad ikke.

At gå i biografen var en ¨far-ting¨ og han ville bare nyde at internettet kørte perfekt, nu hvor de to andre ikke var hjemme.

Her sad jeg med alle mine Mor-talenter og fantastiske ideer, og så faldt de bare til jorden med et kæmpe brag. Først tænkte jeg, at han var en ¨møgunge¨ og at det kunne han ikke være bekendt. Og så gik der lidt Maude i den fra min side.

Så kunne det også være lige meget.Trinemaija Brandt

Det næste stykke tid blev værre, det var som om vi ikke rigtig kunne finde hinanden. At vi havde fået nye roller ,og vi kunne ikke finde ud af at spille dem. Jeg kunne ikke rigtig snakke med ham, vi talte forbi hinanden hele tiden. Det hele var en stor joke fra hans side. Jeg kunne ikke finde hoved og hale i det han kom hjem og sagde og hvis jeg spurgte ind til noget af det, var hans svar ¨Det er bare en prank mor¨.

De næste par måneder, sad han ovenpå med hans computer og spillede og snakkede med hans venner. Han levede næsten kun af frysetørret pizza og kopnudler. Ja jeg ved godt at jeg er uddannet kostvejleder, men jeg er også kun et menneske. Jeg skammede mig over at jeg kunne ha taget så meget fejl af mit yngste barn. Jeg kendte ham jo næsten ikke mere. Hvor var min lille basse blevet af? Nu sad der bare sådan en stor teenager, og jeg kunne ikke kende ham.

Da vi kom et stykke ind i efteråret, måtte jeg krybe til korset og indrømme over for mig selv, at jeg ikke kan tørre min dårlige samvittighed af på lillebror og at alle min såkaldte gode ideer var mit eget behov og ikke hans.

Jeg hader når det sker, altså lige i det øjeblik det sker. Når det går op for mig, at jeg er helt galt på den. Særligt fordi det får mig til at føle mig som en dårlig mor. Tænk at jeg, den voksne, har prøvet at køre den af på ham. Det er ikke fair.

Men lige når jeg har tænkt dette. Ja så bliver jeg simpelthen også så stolt i mit moderhjerte, over at han ikke bed på min krog. At jeg ikke har opdraget ham til at være en pleaser, men at stå fast ved hans egen mening, om hvad han har lyst til.

Efter en snak med lillebror om at jeg ikke orkede flere pranks og at det var mine behov jeg prøvede at trumfe i gennem, fandt vi lige så stille og roligt melodien igen. Eller det vil sige en ny melodi. For han var ikke længere min lille basse, men et ungt menneske.

OM TRINEMAIJA

Trinemaija Brandt er blogger på www.trinemaijabrandt.dk hvor hun skriver om livet, mad, have og meget mere. Trinemaija er uddannet holistisk kostvejleder og life coach.

Hun er mor til 3 teenagere, kreativ og elsker hverdags magi.

FØLG TRINEMAIJA