Har du lyst til at prøve at få ventileret din indre energi fra tung til let?

De fleste vil nok svare jaaaaa til det spørgsmål, hvorfor kan det så nogle gange være så svært? Jeg tror, at det kan handle om, at vi indimellem glemmer løbende, at den tungere energi som vrede, irritation og træthed skal ud af vores krop for at give plads til en lettere energi.

Det er ikke så lang tid siden, at jeg havde en veninde i telefonen. Hun var gal, irriteret og følte sig stresset og presset. Hun var i gang med at skrive sit speciale, samtidig med, at hun skulle passe sine børn, være mor, kæreste, kvinde og veninde. Hun ringede til mig, fordi hun ønskede at høre mig sige, at alt nok skulle blive godt. Jeg fortalte hende, at det kunne jeg godt sige til hende, men der ikke var noget der ville ændre på den situation hun befandt sig i.

Fra tung til let

Da hun ringede til mig, stod hun midt i en skov fyldt med anemoner i skovbunden. Hun havde sin hund med sig og spurgte, hvordan hun så skulle slippe fri af den tunge energi. Jeg sagde, at det måske kunne være en ide at få den aktivt ud gennem kroppen, når hun nu stod i en skov med sin hund. Vi aftalte, at hver gang hun kastede en pind som hendes hund skulle hente, kunne hun kaste den afsted med alt det der havde ophobet sig i hende, samtidig med, at hun kunne sige det højt, hvad der fyldte i hende.

I virkeligheden sagde jeg til hende, at hun gerne måtte skrige det ud. Det mente hun ikke, at hun kunne. Hun syntes, at det virkede kunstigt. Jeg skriver det samme til jer nu, som jeg fortalte hende. Det kan godt være, at det virker kunstigt at kaste med pinde og råbe højt, men hvis du ikke får den tunge energi ud af dit system, så bliver den i kroppen og til sidst eksploderer du over et eller andet ligegyldigt som at tømme en fyldt opvaskemaskine eller værst af alt går det udover et menneske du holder af.

Dit nervesystem er som en åben dør, når du først er blevet stresset. Du modtager alt, hvad der kommer i nærheden af din irritations radar. For at få dit nervesystem i balance skal du have det der fylder ud, også selvom det føles kunstigt.

Vi går rundt og tror, at vi skal opføre os pænt og ikke må få alle de irritationer ud der hober sig op i os og det er forkert. Det er okay at sætte ord på tanker og følelser også, når du er alene. Se det som tung energi der skal ventileres så energien kan blive en anelse lettere. Ud med det.

To timer efter min samtale med min veninde, sendte hun et billede til mig af en humlebi der sad og hyggede sig i en blomst samtidig med, at hun skrev, at hun havde ondt i sin arm og var blevet hæs.

Ventilationsøvelse.

En øvelse der kan være effektiv ift. at få ventileret din indre energi, hvis du ikke har lyst til at råbe og kaste med pinde er, at du bruger din telefon til at optager dig selv tale non stop i ca. 10 minutter. Tal om alt det der irriterer dig, gøre dig vred og ked af det. Alt det der fylder tungt indeni dig og der må gerne være kant på dit stemmeleje, når du optager dig selv. Hvis du har mod på det, så lyt til dig selv bagefter.

Det kan være helt befriende at høre sig selv med kant, når du først har fået luft for det der fylder. Mærk din energi i dit solar plexus før og efter du har talt non stop i 10 minutter. Mærk om du føler dig let i kroppen og hovedet efter du har talt non stop. Det kan godt være, at du mærker en anelse træthed. Husk, at det altid kræver energi at skabe ny energi. Det er okay at blive træt. 

OM ANNE

Anne er uddannet cand.pæd.psyk. og sygeplejerske og arbejder som selvstændig, hvor hendes fokus er at åbne op for kommunikationen mellem hjerne og krop. Når vi mærker hele os selv, det vil sige krop og sindet forbundet, så mærker vi også vores energi, kreativitet og det vi brænder for, vi mærker vores intuition og kerne. Vi lærer at handle med hjertet og ikke frygten. Udover at have klienter holder hun blandt andet foredrag om, hvordan vi kan blive bedre til at lytte til kroppen og hvad vi selv kan gøre for at åbne op for den indre kommunikation mellem krop og sind. Foredragene tager blandt andet udgangspunkt i hendes bog Når nok er nok, som udkommer maj/juni 2020. Se mere på: www.anneskovhansen.dk

FØLG ANNE

INSTAGRAM FACEBOOK