Hvad vil det egentlig sige når hjertet lukker sig og måske åbner sig igen?

Mit svar på spørgsmålet vil sikkert kun dække en brøkdel af hvad der ligger i at åbne sig for kærligheden.

Dengang min første mand døde, var jeg 35 år og han var 42 år. Vores tre børn var 2 år, 6 år og 9 år da deres far døde af kræft.

Sygdomsforløbet var kort, fra Sankt Hans til 8. november. De 4 måneder gik med operation, kemo, hospitals indlæggelser, forsøg på at få en hverdag til at køre med tre børn, flere indlæggelser og blodtransfusioner og mere kemo og smerter og stærk medicin, og en krop der til sidst ikke kunne mere, men en sjæl der kæmpede røven ud af bukserne for at leve videre.

Det var et kæmpe chok da døden indtraf. Det var vores virkelighed dengang for 15 år siden og alligevel fuldstændig uvirkeligt.

Den mand jeg elskede og var gift med og havde fået tre børn med, var brat taget væk fra os og vi skulle bygge en ny tilværelse op.

Jeg var lammet af frygt for at der skulle ske noget med mig selv, så børnene slet ingen forældre havde. Jeg havde også kæmpe angst for, at der skulle ske noget med børnene, så jeg mistede dem.

Verden var for mig blevet et farligt sted at være. Mit hjerte havde lukket sig og livet handlede om overlevelse og at klare det allermest nødvendige i hverdagen.

Det føltes som om der lå en kæmpe mursten ovenpå min brystkasse og forhindrede mig i trække vejret frit.

Der skulle en del healings sessioner til før murstenen var væk.

Efter nogle år med overlevelse begyndte det at lette. Jeg mærkede, at jeg godt kunne klare hverdagen med tre børn alene. Jeg begyndte at få overskud til livet igen.

Men det var fortsat som om mit hjerte var pakket ind i et gennemsigtigt lag af husholdningsfilm, og rundt om hjertechakraet føltes mine muskler og hud som et blåt mærke.

Livet havde ramt mig hårdt og jeg passede hele tiden på mig selv, og åbnede kun mit hjerte ganske få millimeter ad gangen. På trods af det lukkede hjerte, formåede jeg hele tiden at lytte til mig selv og min sjæl. Det var som om sjælens stemme var mit kompas og mit navigationsapparat, så jeg kunne tage de skridt jeg skulle, der var rigtige for mig og børnene.

Jeg valgte en ny vej her i livet, på trods af frygten, der hele tiden lurede i kulissen. Jeg gav frygten et los bagi og fulgte mit sjælskald.

Jeg lærte at stå på egne ben.

Jeg lærte at skabe et fundament.

Jeg lærte at meditere.

Jeg lærte at lave yoga.

Jeg lærte at spise sund og økologisk mad.

Jeg lærte at tage ansvar for mig selv og mine børn.

Jeg lærte livet at kende på ny.

Jeg lærte en ny mand at kende.

Jeg lærte at elske igen.

Jeg lærte at smile igen.

Jeg lærte, at jeg er mere end min fysiske krop.

Jeg lærte, at jeg er forbundet til min sjæl.

Jeg lærte at min sjæl er forbundet med universets lys.

Jeg lærte at universets lys er kærlighed.

Jeg lærte at min sjæl er lys og kærlighed.

Jeg lærte at lyset strømmer ind i min krop.

Jeg lærte, at alt hvad der sker her i livet, sker ud fra et kærlighedsprincip. Også den fysiske død.

Jeg lærte, at jeg er en kanal, som det universelle kærlighedslys løber igennem, og når jeg følger mit sjælskald og siger ”dæk” til frygten, så kan jeg holde den hen. Men frygten er der og kommer frem, når jeg ikke følger min livsvej.

Frygten kommer stadigvæk, når jeg tænker på hvad der kan ske med mine nu store børn.

Frygten kommer stadigvæk, når jeg føler mig utilstrækkelig og ikke god nok.

Frygten kommer stadigvæk, når jeg ikke tror jeg følger min livsmission og jeg tror jeg spilder tiden her på Jorden.

Frygten og angsten har hos mig mange ansigter, og dette skriv er blot en lille del af, hvordan kærlighed kan blive til frygt, for så at blive vendt igen til en ny måde at lære kærligheden og livet at kende.

OM MARRIANE

Marriane er uddannet yoga og meditationslærer samt healer og underviser dagligt med dette. Marriane er desuden uddannet Social – og sundhedsassistent samt idræts og svømmelærer.

Gennem de sidste 10 år har Marriane fordybet sig i Rudolf Steiners åndsvidenskab, der ser på mennesket som andet end den fysiske krop.

Sundhed har altid løbet som en røde tråd i Marrianes liv. Sundhed der startede med udgangspunkt i kost og motion, men som med tiden har ændret sig til at sundhed handler om at det hele menneske skal være sundt. Det betyder i praksis, at vi ikke kan ignorere følelserne og tankerne, men også skal tage ansvar for dem på lige fod med den fysiske krop. Når vi får ryddet op og ud i al den indre bagage er det meget nemmere, for sjælen at få lov til at trænge igennem det fysiske så du kan gå ud i verden og lyse, dér hvor det er meningen du skal lyse. Gennem yoga og meditation og healing og indre energiarbejde er det muligt at få et liv, hvor du bliver fyldt ud af dig selv.

FØLG MARRIANE

facebook