For rigtig mange mennesker har corona tiden vakt nye tanker og reflektioner. Det har været en tiltrængt “ mærke efter “ pause. Fra den ene dag til den anden kom vi både tættere på livet og døden, fik tid til at stille os selv vigtige spørgsmål. “ Er jeg egentlig glad i mit liv ?”

“ Lever jeg efter mine værdier ?”

“Bruger jeg mig selv på en måde som gør mig glad?“

“ Er jeg nok sammen med de mennesker som virkelig betyder noget for mig ?”

“ Vil jeg fortsætte mit liv på denne måde ?”

I min virksomhed hvor jeg som Livs og Businessmentor både hjælper mennesker som ønsker at leve efter deres værdier – og mennesker som ønsker at skabe en bæredygtig forretning, har jeg oplevet at flere henvender sig til mig ud fra netop de spørgsmål.

Når vi pludselig oplever, at hele livet som vi kendte det bliver stoppet, sker der nemlig noget. Vi får mulighed for at revurdere vores liv og se det i et nyt lys.  Vi får tænkt over, om vi egentlig mærker den mening i livet som vi som mennesker er afhængige af, for ikke at stå i en eksistentiel krise og lide meningstab. Om vi bruger livet og tiden på den måde som føles meningsfuld. For som filosoffen Morten Albæk skriver så er vi “ Et menneske med et liv – i en tid.”

Forskning viser, at mennesker som ligger på dødslejet har to vigtige ting de fortryder. For det første at de brugte så meget tid på deres arbejde. Og at de brugte så lidt tid sammen med deres nære og kære. For det andet, at de ikke gik mere efter deres drømme. Troede på dem. Handlede på dem.

Og når vi en dag står der og er nået til vejs ende, kommer der ingen og siger:

“Tusind tak for at du ikke fuldte dig hjerte. Tak for at du i mere end 50 år havde et arbejde hvor du gjorde din pligt, men ikke var glad og hvor du ikke følte mening. Tak for at du gjorde alt det som blev forventet af dig – og tak for at du lagde alle de timer, selv om dybest set gerne ville have været mere sammen med dem du holdte af.”

Ingen giver os en tak for ikke at følge vores hjerte. Ingen takker os for at følge normen. Ingen takker os for at gå den lige vej.

Så har du mærket, at der skal ske noget andet, så vil jeg sige til dig: “Grib muligheden. Grib dagen. Ja grib livet – mens du kan. For livet er dit, og du er den eneste som du står til regnskab overfor. Livet er blevet givet dig som en dyrebar gave – du må forvalte det og tage ansvar for at leve præcis det liv som er meningsfuldt for dig. Det vil du takke dig selv for den dag, du når til vejs ende.

OM ANNE

Anne Damgaard er holistisk business og livsmentor og forretningsudvikler Hun arbejder til daglig med selvstændige, som ønsker et bæredygtigt liv og en bæredygtig business. Anne har skabt uddannelsen til Livs- og businessmentor, som er en 1-årig praksisorienteret og evidensbaseret uddannelse. Anne er uddannet jurist, coach gennem Ørsted Management og karrierevejleder. Hun har arbejdet med menneskers potentiale og udvikling gennem de sidste 13 år blandt andet på Københavns Universitet og hos NGO’en Iværksætterhjælpen. Anne har fokus på det gode liv , som menneske og som selvstændig – og ser livet ud fra et holistisk perspektiv.  Hun sætter spørgsmålstegn ved de rammer og betingelser for det gode arbejdsliv, familieliv og liv , som vi ofte tager for givet. Anne arbejder ud fra præmissen om, at vi selv kan skabe vores virkelighed og det liv vi ønsker. Privat arbejder Anne som digital nomade, bor i autocamper med sin mand Nick og søn Birk på 5 år, som de unschooler. Det har familien gjort siden januar 2018, hvor Anne forlod sit job som projektleder.

FØLG ANNE

INSTAGRAM FACEBOOK