I dag tog jeg min cykel (MTB) og cyklede en tur.

Jeg er fornyligt stoppet som cykeltræner og stoppet med at cykle, da jeg vil opdagede, at mange af mine aktiviteter som jeg brugte tid på, var aktiviteter som nu blev brugt til at flygte hjemmefra, fra mit liv eller fra mig selv…..

– Det er en anden historie. (som jeg har skrevet mere om her hvis du vil læse den)

I dag havde jeg lyst til at cykle, så jeg tog min cykel og cyklede afsted.

Jeg lagde ud med et hårdt tempo og da jeg nåede den første stejle bakke gik jeg i stå og måtte trække op…

– en bakke jeg normalt altid kan komme op ad….

”hold kæft hvor er du i dårlig form” og ”du kommer aldrig i god form” og ”du bliver aldrig god nok” og ”fuck hvor er du langsom”… var bare nogle af de ting jeg sagde til mig selv!

Men HOV!

Jeg stoppede op, blev opmærksom på mine tanker og måden jeg fordømte og virkelig kritiserede mig selv og tænkte, at jeg aldrig kunne finde på, at sige eller tænke sådan omkring en veninde eller mine børn!

Jeg cyklede videre – hurtigt og hårdt tempo, og blev opmærksom på at jeg nærmest kørte som om jeg konkurrerede med nogen, og blev opmærksom på at jeg igen tæskede mig selv med selvkritik over mit tempo….

– og lige der slog det mig!

Det slog mig, at jeg måske bruger min hobby/motion/aktivitet som en slags selvsabotage, hvor jeg tillader mig selv, at tale negativt, nedsættende, fordømmende og grimt om og til mig selv?

Hvorfor?

Et perspektiv på det kunne måske være at det føles så dejligt velkendt at blive trampet på, talt grimt til og ikke føle sig god nok eller noget værd, måske?

Jeg fik den tanke, at jeg måske bruger samme ubevidste ”selvsabotage mønstre” i andre aspekter i mit liv. I mine relationer til andre, mine børn og mand – måske?

Så fra nu af skærper jeg min opmærksomhed omkring hvordan jeg taler og tænker om mig selv

– også vil jeg øve mig i at tale pænt til og om mig selv…..måske skulle vi gøre det sammen?

OM KARINA

Mit navn er Karina Kalstad og jeg har skabt RelaSind. Det har jeg fordi jeg har mange års erfaring med at hjælpe unge og familier som af den ene eller anden grund har det svært. Relasind er også et sted for personlige reflektioner og perspektiver på livet Jeg har en bred erfaring i at undervise unge, familier og fag profesionelle i både kommunikation, de svære relationer og forebyggelse af konflikter.

Læs mere om Karinas arbejde på RelaSind her

FØLG KARINA