Jeg elsker min krop. Jeg elsker min krop fordi jeg elsker mig, hele mig.

Har det altid været sådan? Nej, det har det bestemt ikke. 

Fra jeg var barn og langt op i mit voksenliv har jeg brugt rigtig meget tid på skamme mig over min overvægt og finde fejl på min krop. Gennem tiden har jeg faktisk adskilt min krop fra mit hoved. Jeg har talt til kroppen, som om den ikke var en del af mig, skældt den ud for at se ud, som den gjorde. Presset den til at yde mere, end den havde kræfter til og ignorere de signaler som den sendte til mig. 

Hvad har så ændret sig? Har jeg endelig tabt mig? Nej, tværtimod. 

Men jeg har fået øjnene op for at min overvægt ikke er et tegn på den svaghed som jeg troede. Tværtimod er min overvægt et symptom på det min krop har gjort for at beskytte mig. Når jeg har stået med en udfordring, hvor jeg ikke har haft redskaberne eller indsigten til at være med de følelser der er opstået. Så har jeg spist for at fjerne mig fra de følelser. 

Hvad har jeg gjort for at ændre det? Jeg skabt kontakt mellem mit hoved og min krop igen. Jeg er begyndt at lytte. Lytte til det den fortæller mig og handle på det. Når den fortæller jeg er træt går jeg i seng, istedet for at skælde mig ud over ikke at være frisk nok. Når den fortæller jeg er sulten spiser jeg næringsrig mad istedet for at stoppe på tanken og købe en pose slik. Når jeg får hovedpine undersøger jeg hvorfor istedet for at spise piller. Ingen tvivl om at det er en proces, en til tider langsommelig proces, men jeg omfavner den, også selvom jeg (ofte) falder tilbage i gamle handlemønstre. Jeg ved at der altid er en årsag, noget jeg skal se på. Noget er helt klart lettere at ændre end andet, men det kommer. Det kommer lige præcis når jeg er klar til at ændre det. 

Betyder det at jeg har accepteret et liv som overvægtig og ikke ønsker at tabe mig? Nej bestemt ikke. Men for mig handler det om at det kommer når jeg er klar. Jeg skal ikke tabe mig 10 kilo på 10 uger (igen), jeg skal mærke hvad min krop har brug for. Mærke sult og mæthed. Mærke hvad der er på spil i mig, når jeg tager et stykke kage, selvom jeg faktisk ikke har lyst, mærke når jeg bliver tung i kroppen, mærke klumpen i halsen, mærke smerten i hoften og så skal jeg tage mig kærligt af den følelse der ligger under det jeg mærker. 

Det tager tid, men ved du hvad? Det gør ikke noget, for jeg elsker mig selv imens, så jeg har ikke travlt.

OM SISSE

Kender du følelsen af, at din krop ikke altid samarbejder med dig som du ønsker det? Det kan være du oplever en specifik smerte, uro i kroppen, har svært ved at sove el.lign. Det kan altsammen være et tegn på en ubalance i kroppen som kropsterapi kan hjælpe med. En kropsterapeutisk behandling sætter med pulserende, dybdegående massage gang i din krop, så kroppen bliver løsnet op og du får mulighed for at slippe uhensigtsmæssige spændinger og udskille affaldsstoffer. Som Totum kropsterapeut arbejder Sisse med kroppen som en helhed, så du vil opleve at en behandling kommer hele kroppen igennem. Sisse arbejder med forskellige greb, teknikker og kroppens energisystem samt akupressur og zonepunkter. Samtidig guider Sisse dig i en god og dyb vejrtrækning, som hjælper dig til at slippe fastlåste spændinger i din krop.

FØLG SISSE