For mange har spiritualitet en lidt negativ klang. Vi kan kalde folk, der står ved deres spiritualitet ’Alternative’ eller ’Langhårede’, mens folk, der fx kalder sig kristne, er ’Troende’. Det er ligesom mere okay. Medmindre det er af anden retning eller religion, som man enten ikke kender eller har hørt dårligt om! Så er det lidt ’farligt’.

Og er det egentlig ikke også ofte sådan med Spiritualitet?
Det er faktisk ikke så underligt. For vi har en lang historie, der ligger i vores nedarvede gener, hvor folk, der troede på noget andet end overmagten gjorde, blev udskældt, straffet og udvist fra fællesskabet – alt for tit ved døden. Så den bor altså epi-genetisk i os alle sammen; Det er farligt at tro på ’noget andet’.
Men hør nu her, i bund og grund er al religion og alle trosretninger spirituelle, for de omtaler alle Ånden. Den Store Ånd, der omslutter os alle. Hvad den dikterer og siger er derfra nogle gange ret forskelligt, så det er dét, vi vælger ud fra. Hvad vi tror/føler, at den Store Ånd er for en.
Engle og andre lignende væsener bliver også nævnt i vel nærmest alle trosretninger? Og især i Kristendommen, som vi fejrer herhjemme i Danmark. Vi finder dem i kirkerne, både i smukke træudskæringer og som kalkmalerier. Præsten læser op fra Biblen om forskellige folk, der har haft besøg af Engle, der kom med et vigtigt budskab til dem og måske endda til hele menneskeheden. Her i Julen fylder Engle endnu mere end resten af året, for her pynter vi op med dem hjemme i stuen og vi synger om dem med vores børn.
Så hvorfor er det ikke i orden at tale med og om Engle resten af året? Jeg spurgte engang en præst pr. mail, fordi den norske kronprinsesse var kommet i gevaldigt modvind, da hun åbent stod frem og fortalte, at hun talte med engle. Han svarede aldrig. Måske forstod han det heller ikke…

Personligt synes jeg, at det er på høje tid, at vi omfavner vores inderste tro og står ved den – hele året rundt! Hvad end du føler er rigtigt og dejligt for dig, do it! Om du taler med eller fornemmer Engle, Nisser, Jesus, Buddha, Maria, større eller mindre guder eller dét, der binder alt, der eksisterer sammen til ét, så er det helt okay! Det er DIT. Giver det dig fred, så omfavn det.
Hvis du er specielt glad for Jomfru Maria eller Maria Magdalene, så øv dig på at kontakte de to super stærke, dejlige damer – det kunne være, det kunne gøre din jul endnu mere skøn og magisk!
Sæt dig et stille sted, luk øjnene og træk vejret dybt nogle gange i dit eget tempo. Mærk dine følelser i din krop og sig så, inde i dit hoved, ’’Kære Maria (eller hvem, du vil tale med), tak fordi du er hos mig nu’’. Og så mærker du, hvad der sker. Måske mærker du en dyb kærlighed til dig selv eller til hele menneskeheden. Det kan også være en dyb ro eller glæde. Måske hører du en stemme i hovedet, der siger kærlige ting, som du ikke selv kunne finde på. Måske ser du Maria for dit indre blik. Lyt, se og mærk. I starten sker det ofte, at man slår det hen med, at det var noget man selv fandt på med sin fantasi, eller det var ikke ’rigtigt nok’ eller tusind andre ting, man finder på for ikke at være dygtig eller sågar velsignet nok til at få besøg af Maria eller en Ærkeengel. Men efterhånden opdager man, at der sker altså nogle ting, som man ikke bare kan affeje som tilfældigheder eller ens egen stemme og fantasi.
Hvis du ikke har mod på en 1-1 samtale, så bed blot den/dem, du tror på, om hjælp til specifikke situationer. Og, uden at bestemme hvordan de skal gøre det(!), så se, hvad der sker. Det kan komme som pludselige idéer og indskydelser, en veninde ringer, din mor kommer med en løsning eller en fremmed tilbyder pludselig sin hjælp. Hjælpen kommer i mange former! Også igennem musik, bøger og samtaler mellem folk i toget. Men den kommer i former, som lige præcis DU forstår.
God fornøjelse og Glædelig Jul.

OM KATRINE

Katrine er uddannet Theta-healer og Mentor i Selvværd og har fra barnsben været i stand til at mærke andre mennesker, både følelsesmæssigt og fysisk. Theta-uddannelsen åbnede op for flere ‘spirituelle’ evner, så under en behandling hos Katrine, vil man få forklaret, hvad kroppen fortæller og der vil komme beskeder fra Universet, så ens problematikker bliver et kærligt buskab frem for irritation og ‘straf’.
Katrine arbejder også sammen med sin mand, der er kropsterapeut, så klienten bliver set og behandlet på både krop, sind og ånd på én gang!
Du finder Katrines hjemmeside her

FØLG KATRINE