Nu er det jo ikke nogen hemmelighed, at jeg er kæmpe fan af oprydning og alle dens effekter, men hvordan oprydning lige præcis hænger sammen med at stå rent i sig selv, vil jeg forklare dig her.

Jeg vil præsentere dig for et spørgsmål, du kan stille dig selv undervejs i din oprydning. Spørgsmålet hjælper dig for det første til at finde ud af, hvad du skal beholde og for det andet til at blive mere bevidst om dig selv, dine præferencer og hvor du vil hen i livet. Og jo mere bevidst du er, des renere kan du stå i dig selv, fordi du simpelthen kender dig selv bedre. Samtidigt giver det at rydde op og sortere ud selvtillid, hvilket kan give dig modet og poweren til at stå renere i dig selv.

De fleste af os rydder op pr. automatik, ligesom vi klarer så mange andre handlinger i vores liv relativt automatisk. Vi lægger ting på plads, putter ting ind i skabe og ned i skuffer, omorganiserer vores ting – og gerne i en fart – for oprydning er møg kedeligt og skal bare overstås.…

Vi tænker, vi har brug for det hele, eller i hvert fald det meste, for det er godt nok, og vi vil i hvert fald ikke risikere at mangle noget.

Men vi har en anden mulighed, når vi rydder op. En langt mere selvkærlig og mere spændende mulighed.

Vi kan begynde at kigge på vores ting i et meget roligere tempo og med et nysgerrigt og undersøgende perspektiv.

Der findes et spørgsmål, som kan være uhyre powerfuldt at stille.

Spørgsmålet lyder: Er denne eller dette en støtte til i forhold til at skabe det liv, jeg ønsker at leve?

Uanset om du står midt i tøjsorteringen, med hovedet nede i køkkenskuffen eller kigger på bunkerne af papirer, der tårner sig op på dit skrivebord, så kan du stille dig selv dette spørgsmål, og du vil få et svar.

Måske er svaret ikke så klart i begyndelsen, men tro mig, hvis du bliver ved at prøve, skal det nok komme. Du vil blive skarpere og skarpere på at se, hvad du egentlig har brug for. Du vil hurtigt kunne spotte om en ting hører til i det liv, du ønsker at leve, om den vil hjælpe dig, eller om den snarere vil forhindre dig i det liv, du ønsker.

Og hvis du opdager, at den vil forhindre dig, så er det måske pludseligt ikke så svært at skille dig af med den.

Du kan også begynde at stille dig selv spørgsmålet, allerede inden du bringer ting ind i dit hjem.

Er denne eller dette en støtte til i forhold til at skabe det liv, jeg ønsker at leve?

På den måde kan du undgå kedelige fejlkøb, unødigt fyld og andet, du kommer til at sige ja til. Måske du allerede har opdaget det…

Du kan selvfølgelig også bruge spørgsmålet til at træffe beslutninger bredere i dit liv… I forhold til gøremål, aftaler i kalenderen og relationer.

Er denne eller dette en støtte til i forhold til at skabe det liv, jeg ønsker at leve?

Sidstnævnte er ikke nødvendigvis særligt nemt, men ved at træne din evne gennem oprydningen i dine fysiske ting, kan du langsomt opøve din evne, og pludselig blive bedre til at mærke, hvornår du skal sige ja, og hvornår du skal sige nej – og dermed stå renere i dig selv – og hvad føles egentlig bedre?

God fornøjelse! <3

OM SANNE

Sanne Severinsen. Mor til Esther på 3 år. Vesterbroer. Tidligere stressramt. Personlig oprydder, life coach, skribent og selvstændig med Rum Til Livet, hvor jeg inspirerer og hjælper kvinder til at rydde op og sortere ud i alt det, der snupper deres dyrebare energi og tid, så de kan skabe det liv, de drømmer om – frit for rod og med masser af rum til alt det vidunderlige i livet.

FØLG SANNE