Vi er mange kvinder der lever et liv i frygt.

I hvert fald til dels og ofte flere gange i løbet af livet.

Vi har alle stået i den situation at skulle træffe nogle valg i livet og fået truffet nogle af de valg på baggrund af frygt.

Kender du det?

Jeg har i hvert fald været der flere gange, med det til følge at jeg har levet i en sådan tilstand af at være mellemtilfreds med mit liv og hvad det har indeholdt. Måske har vi valgt ikke at handle på den der mavefornemmelse vi oprindeligt havde, af frygt for om vi nu også kunne stole på den. Vi har undladt at gøre dét som vi allermest havde lyst til, af frygt for at blive set skævt til, for ikke at være god nok, for at fejle, men også frygten for det ukendte kan holde os tilbage.

Og for mange af os gælder det, at vi i stedet for at se frygten i øjnene, har opfundet strategier til at komme væk fra frygten, så vi kan slippe for at komme i direkte kontakt med den.

Det kan være alle mulige strategier, og strategier som har fulgt os i årevis, men som vi ikke har været bevidste om.

Vi flygter det bedste vi har lært med f.eks. at dulme frygt (og for den sags skyld også alle andre følelser) med mad, alkohol og sukker. Vi pakker os selv sammen for ikke at være ´for meget´, vi siger ikke det vi mener og har på hjerte, vi skyder skyld og dømmer, vi knokler og mange andre ting.

Men det er faktisk en rigtig dårlig ide.

For den vil os noget. Frygten altså.

Den betyder at der er noget i vores liv som vi skal se på, og når vi ser på dét, så giver det os muligheden for at leve livet mere frit, og leve et liv der passer præcis til den vi er. For frygten, den slags frygt, er ikke ægte farlig.

Så det er tid til at vende næsen hjem.

Hjem til dig selv og tage hul på frygten. Mærke frygten og tage den i hånden.

Ikke ved at slå dig selv i hovedet med den, men ved kærligt at se på, hvor frygten kommer fra.

Hvor har du lært at det er farligt? Hvem har du lært det af?

For med forståelsen af hvor frygten stammer fra, kan accepten af frygten komme på banen. Accept heler dig og gør det nemmere for dig, når du står i en situation, hvor frygten er i spil.

Giv dig selv hvad du har brug for i situationen.

Tag modig i den ene hånd og bange i den anden.

Og gør det du har brug for – med kærlighed fra dig til dig.

Ét skridt ad gangen.

OM CONNI

Jeg er mor og kvinde og nogens kone. Jeg er sygeplejerske og uddannet SelvværdsMentor. I hvert tilfælde lige om lidt. Jeg er vild med udvikling. Både personligt og fagligt. Jeg skriver om det der rør sig i mig. Og jeg håber at kunne inspirere dig.