At finde hjem kan gøres på mange måder, den ene er ikke mere rigtig eller forkert end den anden.  Din måde er måske ikke lige som min, og min er måske ikke som min nabos. 


For at finde vejen hjem tror jeg, vi først må erkende, hvem vi er. Det kan fx være, at vi ser på de ting vi har med i vores bagage. At hver enkelt lille genstand bliver taget op af rygsækken, kigget på og studeret, måske endda sat på hylden på den solskinsfyldte plads i den tid, vi har brug for at inhalere den. Forstå hvad det er, den bragte med sig.

Når tiden er inde, kan vi nænsomt pakke den sammen måske i en flot æske, sige tak og putte den med kærlighed og tilgivelse ned i rygsækken igen, kun for at vide, at den aldrig igen bliver pakket ud. 

Vi kan også bare smide den over skulderen, lade den ligge hvor den lander, og gå videre.  Gør vi det, får vi ikke nogen afslutning og det kan i nogle tilfælde være fint; i andre er det nødvendigt. 

Efter erkendelsen kommer anerkendelsen. Det kan være et stort syrligt citronbolsje at sluge, for det betyder, vi skal kigge på os selv, som i at virkelig kigge på os selv, med hud og hår. Ind i alle kringelkrogene og finde alle nullermændene frem. Også dem der ligger allerlængst inde under en masse flotte billeder.

Nullermænd er på ingen måde morsomme at få frem i lyset, de er ofte store og stygge, de medbringer tit en dårlig smag i munden og har tendens til at give os en vis form for skyld og skam. De frembringer billeder og minder om situationer vi i dag har overdækket med de føromtalte så flotte billeder. 

For hånden på hjertet; de gør os flove. At vi på et eller andet givent tidspunkt har opført os grelt, sagt noget forfærdeligt, følt og mærket de følelser der betegnes som ikke-konstruktive, der i dag ligger så fjernt fra os, det er ikke til at bære.

Næste skridt må derfor næsten være: tilgiv. Tilgiv som i tilgiv alt.  At tilgive er ikke det samme som at glemme. At tilgive er at give plads til det der skete, kan få vinger og flyve væk fra dit sind, så det ikke tynger dig længere.  At tilgive kan også være med til at heale os som mennesker, så vi bliver i stand til at mærke os selv. Husk på hvordan den der følelse af nag og vrede lægger låg på alle andre følelser, hvordan det rager og regerer indeni og derved lukker alt ude og vi ikke er i stand til at mærke os selv. 

Tilgivelse er vejen til vores sjæls sande natur, vi bliver i stand til at se lyset i os.  Tilgivelse kan ofte også ledsages af en oprigtig tak. ”Tak fordi du lærte mig at…. ” ”Tak fordi jeg nu forstår at…” En oprigtig tak fra hjertet forløser noget i os. Også selv om vi ikke adresserer det til vedkommendes ansigt, blot lader ordet stille forlade vores mund.  

Tilgivelse er også at tilgive os selv. Jeg siger gerne til mine klienter, at de må for alt i verden ikke dunke dem selv oveni hovedet pga noget de gjorde /ikke gjorde for længe siden.  De handlede ud fra det de vidste på daværende tidspunkt, det de havde redskaber til og viden om. At de nu måske er blevet klogere og ville handle anderledes, det kan de ikke bruge til så meget. Fortiden kan ikke ændres, vi kan derimod ændre de følelser vi har og vores oplevelse, så det bliver ok at kigge tilbage på den, så den ikke fylder eller genere mere end hvad godt er.  Sidste step er kærlighed, at gennem disse trin kan vi lære at elske os selv for dem vi er, dem vi er skabt til at skulle være. For det er vel egentlig det vi skal her på jorden; elske os selv, leve et liv ud fra et kærligt synspunkt.  Når vi er i stand til at leve ud fra vores hjertes sande essens, har vi i sandhed fundet vejen hjem. 

OM RACHELE

Rachele er mest af alt menneske og mor. Mor til to på hhv 18 og 20. Hun er uddannet sygeplejerske og har på den ene eller den anden måde i over 10 år arbejdet med psykisk sårbare mennesker.  Derudover arbejder hun med energipsykologi som er med til at ændre negative tankemønstre samt handlemønstre og på den måde heale kroppens energifelt. Energi-psykologi er en kombination af viden, hentet fra Østens lære om kroppens medianbaner, spiritualitet og Vestens psykologiske/terapeutiske metoder. Hun ejer desuden virksomhederne Den Gyldne Lotus og Livskilde.dk 

Jeg tror på, vi skal leve vores liv ud fra vores hjertes sande essens. Kilden så at sige. Rejsen hjem i os selv er vigtig og vejen dertil skal være kærlig, for livet er ikke altid kærligt. Derfor er jeg uddannet EFT/MR-Practioner, så jeg kan hjælpe dig med at finde hjem i kærlighed.Rachele Haagensen

FØLG RACHELE