Jeg vil ikke længere stå i skyggen af andre eller mig selv – vil du?

Kender du det, at du altid står i baggrunden, at det er andre der er der hvor du gerne vil være, men at du på en eller anden måde, bare ikke selv kan komme derhen?

Det kender jeg – MEN det vil jeg ikke længere, fordi jeg ved at jeg kan nå derhen, hvor jeg gerne vil, for jeg er på vej.

Da jeg var barn, var der mange ting jeg gerne ville. Når jeg kom hjem og præsenterede mine drømme for min mor, kom hun altid enten med kritik eller synes at det var for besværligt, for risikabelt eller ligefrem farligt. Til sidst troede jeg ikke længere på mine egne ideer, at det jeg inderste inde ønskede mig, var noget som der kunne lade sig gøre. Fordi min mor troede ikke på mine drømme eller måske på mine evner, – troede jeg. Senere lærte jeg, at det var min mors egen usikkerhed, hendes egen manglende tro på sig selv, som smittede af på mig, så jeg ikke troede på mig selv.

Min første kæreste som også er far til min dejlige datter, stod jeg også i skyggen af. Han var sportsmand og dyrkede det på højt plan. Han har altid gået benhårdt efter sine mål, og var sindssyg god og er det stadig, til al sport. Men jeg stod i skyggen af ham, fordi vores liv handlede om hans sport og senere hans karriere. Da vi gik fra hinanden, kan jeg tydeligt huske, at jeg sagde til ham ” Jeg er træt af altid blot at være din kæreste, jeg vil være Susanne”. Lige meget hvor vi var, blev jeg altid spurgt – hey er det ikke dig, der er kæreste med…… men ingen vidste helt hvad jeg hed og hvad jeg lavede.

Jeg har altid gået lidt med drømmen i maven om at være selvstændig, måske ikke på fuldtid, men gerne på deltid. Jeg kan godt lide mit arbejde, elsker mine kollegaer, men jeg har stadig en drøm indeni. Og hvad sker der så?  – min mand starter sin egen virksomhed, bare fordi han synes at det er sjovt. Men – det er jo det jeg gerne vil – altså ikke den virksomhed som han har i dag, men min egen. Så hvad ender jeg så med – igen igen igen, at stå i skyggen af min mand og hans fantastiske virksomhed.

Jeg ved, at det ikke er min mor, min eks kæreste eller min mands skyld, at jeg hele tiden kommer til at stå i skyggen af dem. Det er heller ikke min egen, for jeg vidste ikke bedre, det er bare sådan jeg er. Jeg stiller mig gerne lidt bag ved, fordi jeg ikke selv helt tror på, at det sagtens kunne være mig der stod forrest, mig der ejede min egen virksomhed. Mig der selv kunne skabe det jeg vil.

MEN jeg er taget på en af mit livs største rejser, en rejse væk fra skyggerne, væk fra ikke at tro på mig selv, væk fra begrænsninger, væk fra ikke at turde.  For jeg er i fuld gang med at skabe, skabe noget som jeg brænder for, noget jeg synes er sjovt og gerne vil arbejde med i fremtiden.

Jeg ved at det kan lade sig gøre, og denne gang holder jeg mig ikke tilbage. Jeg har troen, håbet og min drøm og jeg står ikke i skyggen af nogen – heller ikke mig selv.

OM SUSANNE

 

Susanne er uddannet indenfor offentlig administration og arbejder til dagligt som jobrådgiver. Susanne har arbejdet med mennesker i mange år, og  alt indenfor mennesker der er på sygedagpenge, kontanthjælp eller ledige. Mennesker med angst, depression, stress eller som mangler motivation og tro på dem selv.
Ved siden af Susanne´s daglige arbejde har hun uddannet sig som vejleder indenfor positiv psykologi, med speciale i styrker, derudover har hun uddannet sig som løbecoach og coacher folk i at få løb til at blive et pusterum fra de daglige pligter og gøremål og har et motto der hedder ”Løb Glad”.

Susanne brænder for at hjælpe andre mennesker med at skabe det liv de gerne vil samt at have fokus på at både krop og det mentale skal være i balance.

FØLG SUSANNE