Hvor mange nye metoder har du prøvet? For at blive mere lykkelig, rigtig, succesrig, frigjort, tilpasset, slank, veltrænet, sund eller kreativ? Hvis du bare er en lille smule som mig, er det en hel del. En rigtig stor del. En deprimerende rigtig stor del. Todo lister på 10 punkter i et dameblad. Bøger af alle typer. Slankekure. Kurser. Træningsprogrammer. Og hver gang. HVER gang. Tror jeg, at jeg har fundet de vises sten.

Jeg tror på det, og det fylder mig egentlig med ømhed og kærlighed til min egen begejstring, målrettethed og naivitet. For jeg er hverken blevet slank, veltrænet, fuldtidslykkelig, en perfekt mor/kæreste/forfatteraf noget af det. Trods den energi, jeg har lagt i projekterne. Jeg er bare mig. Nogle gange doven. Lidt for dårlig form. Lidt tyk. Drømmer om at skrive uden at få det gjort ret tit. Utålmodig med min 4 årige, når vi skal ud af døren, og han allerhelst vil lave perleplader i bar røv og gemme morgenmaden til kl. 10. 

Men jeg er også glad. Jeg er også alt det gode. Nogle gange. For jeg er holdt op med at lægge metoder og ting ovenpå og udenpå den, jeg er, og jeg er i stedet begyndt at pille lag af. For jeg er nået frem til, at kernen i mig er kærlig, kernen er fuld af accept af alt det, som er, og ikke som det kan blive. 

Og grunden til, at jeg nogle gange bliver virkelig irriteret på mine børn, Netflix binger eller spiser tre marcipanbrød i streg, er IKKE, at jeg er et dårligt menneske. Men at noget ligger i vejen og forhindrer mig i at møde mine børn og mig selv kærligt, som jeg er skabt til. 

Måden at finde ind til den kerne – i modsætning til at opfinde en løsning at lægge ovenpå – er for mig at være nysgerrig. Tilgivende. Kærlig og accepterende af, at det er her, jeg er lige nu. Finde ud af, hvad der ligger imellem mig og det kærlige valg lige nu. Og så møde det uden fordømmelse. Fordi jeg altid gør det bedste, jeg kan med den energi, viden, erfaring og indsigt, jeg har til rådighed lige netop i det øjeblik. Lige som det er tilfældet for alle andre. ALLE andre. Lige nu.

Der er efter min bedste overbevisning kun ét middel, der virker. Sådan ægte. Kærlighed. At møde min indre modstand kærligt og nysgerrigt. Modstand imod mit barn, en kollega, en veninde, en buschauffør, min mand, et valg mellem mad der gør mig godt eller skidt, en gåtur eller Netflix. Alting. Og blive ved med at tro på, at vi alle hele tiden kommer med det bedste, vi har netop der. Hele tiden. Og blive ved med at lægge mærke til, hvor jeg er blevet ramt, når jeg vælger eller reagerer med andet end kærlighed og accept. Svaret er derinde. 

OM JENNY

J

Hvem er jeg? Et puslespil på tusinder af brikker, men nogle af de store er: mor til tre, skriveglad, madøre, storelsker af hygge – og så lige selvstændig konsulent.