Spørg dig selv om, hvorfor det er vigtigt at trække energien hjem. 

Når du giver dig tid til at stille dig selv spørgsmålet om, hvorfor det er vigtigt, at du skal trække energien hjem til dig selv, så får du forhåbentligt også svaret, at det er fordi du er det værd. Det handler ikke om at være egoistisk – tværtimod.

Det handler om, når du trækker energien hjem til dig selv, så bliver du ikke kun nærværende i dit eget men også i andres. Når du har din energi ude og svæve hos andre mennesker, arbejdsopgaver eller to-do lister i løbet af en dag, bruger du energi på at være i næste skridt.

Du og dine tanker kan risikere at forsvinde så meget væk i et tankemylder af burde og skulle, så du måske i sidste ende overhører dig selv og din krop, og passerer de muligheder der byder sig, fordi du er alt for optaget af at planlægge næste skridt i dit liv.

I 2016 var min hjerne og krop så adskilt fra hinanden, da jeg i årevis havde haft min energi ude og svæve, og glemt at mærke mig selv på alle niveauer. Efter 26 indlæggelser på 3 måneder, havde jeg til sidst ikke andet valg end at give slip på illusionen om, hvordan jeg troede mit liv skulle være.

I min bog som hedder “Når nok er nok der – Med kroppen som mit kompas”, der udkommer den 14. august her i år, skriver jeg følgende om, hvad det skete, da jeg skulle give slip på det kendte og mærke, at det var tid til at trække energien hjem til mig selv:

”Mit liv skulle vendes på hovedet, og jeg måtte ændre retning. Jeg skulle til at mærke mig selv og blive bevidst om, at jeg godt kunne have mine tanker uden at være dem, og ikke mere gemme mine følelser væk.

Jeg blev som en nyfødt i en verden, der syntes at være kendt og alligevel så fjern. Jeg var bange og følte mig ensom. Jeg følte mig fanget i mig selv.

Jeg mærkede alt på en gang og anende ikke, hvordan jeg skulle komme væk i det, indtil jeg forstod, at jeg skulle overgive mig til det, der skete. Jeg skulle mærke, hvem jeg var, hvad jeg ville, hvad jeg ønskede, hvad der gav mig energi.

Jeg skulle finde min begejstring til livet frem igen. Den begejstring jeg altid havde haft, men som jeg havde tabt i svinget. Før at jeg kunne finde den frem igen, blev jeg nødt til at dykke ned i min historie, som jeg oplevede ikke kun, lå gemt væk i min underbevidsthed, men også i de små hulrum i min krop.

Min krop havde i årevis prøvet at fortælle mig, at nu var det nok, men jeg havde ikke været parat til at lytte” 

Når du begynder at lytte til dig selv, begynder du ligefrem at høre pauserne mellem hver ord, du tænker eller siger. Du dømmer og bedømmer ikke dine tanker. Du bliver nysgerrig på dig selv, på en måde du måske ligesom jeg havde glemt i mange år, fordi jeg havde fulgt strømmen uden at have mærket mig selv i, hvor jeg var på vej hen.

Det handler om at turde standse op og mærke efter, hvad du bruger din energi på og mærke, hvad du gerne vil bruge den på. 

OM ANNE

Anne er uddannet cand.pæd.psyk. og sygeplejerske og arbejder som selvstændig, hvor hendes fokus er at åbne op for kommunikationen mellem hjerne og krop. Når vi mærker hele os selv, det vil sige krop og sindet forbundet, så mærker vi også vores energi, kreativitet og det vi brænder for, vi mærker vores intuition og kerne. Vi lærer at handle med hjertet og ikke frygten. Udover at have klienter holder hun blandt andet foredrag om, hvordan vi kan blive bedre til at lytte til kroppen og hvad vi selv kan gøre for at åbne op for den indre kommunikation mellem krop og sind. Foredragene tager blandt andet udgangspunkt i hendes bog Når nok er nok, som udkommer maj/juni 2020. Se mere på: www.anneskovhansen.dk

 

FØLG ANNE

INSTAGRAM FACEBOOK