Jeg elsker mit arbejde både som selvstændig biopat/naturopath, zoneterapeut og lønmodtager.

Jeg har mange jern i ilden, da jeg også sidder i en bestyrelse, har andet frivilligt arbejde, er farmor til Oskar, mor, hustru og datter. Alle ting som jeg sætter meget pris på og er heldig at have i mit liv.

Jeg kan lide at have mange bolde i luften og får det også til at hænge sammen. Kalender og god planlægning er alfa og omega for at enderne skal nå sammen for mig.

Selv om det er sjovt, (måske ekstra fordi det er sjovt?) har jeg også brug for at trække stikket. Ellers går det galt.

Jeg er heldigvis selv blevet meget opmærksom på signalerne og har lært at trække stikket. Det har været en hård omgang at nå der til, men jeg er der. Jeg har oplevet 2 omgange med stress, som har gjort at jeg har lært at sætte pris på mig selv og fundet ud af hvornår det er tid for mig.  

 

Hvornår er det så tid?

Det er tid når min krop begynder at sige fra. Når jeg begynder at få ondt i ryggen, hovedpine og når jeg ikke føler mig udhvilet når jeg står op om morgenen.

Det er når jeg begynder at glemme ting, har svært ved at huske og når jeg begynder at tage flere opgaver ind end jeg har plads til og når jeg lover mig ud til mere end jeg kan.

Når jeg så trækker stikket, vælger jeg at lukke helt ned for alt arbejde. Jeg rejser ofte langt væk, hvor det kan være svært at få fat i mig. Jeg lukker ned for mail og telefon, for at få helt fred. Jeg har været en uge på Cypern i april for at samle energi så jeg kan komme tilbage til hverdagen igen.  En lækker uge, hvor jeg har sovet, gået ture, hørt lydbøger, siddet og stirret ud i ingenting, spist god mad, fået god vin og været sammen med min mand.  Jeg har nydt ikke at have andre end mig selv at tænke på.

Jeg er nu tilbage fyldt op med ny energi og klar til næste omgang.  

 

Men hvorfor er det vi skal trække stikket.

Det skal vi, for at få samlet op på os selv og få fokus på det der betyder noget i vores hverdag. Mange af os kører i hamsterhjul og når ikke altid det vi rigtig gerne vil. Vi tilsidesætter os selv og glemmer helt at vi har brug for at slappe af og være os selv. Vi glemmer at lave det der er sjovt og det vi godt kan lide.

Det høje tempo og de mange opgaver/ting vi skal nå, gør, at vi har svært ved at finde et par minutter, hvor vi kan sidde alene og få ro i hovedet og lade op. Vi er super gode til at bilde os selv ind, at dét har vi ikke tid til. Vi skal have tid til det og vi har tid til det.  For det er her vi lader op, det er her vi får overskud til den travle hverdag og her hvor vi giver os selv plads til at tænke. Alle ting som gør at vi får overskud.

Det er livs-vigtigt. Sæt det i kalenderen.  Start i det små med at få faste ting noteret. Det kan være træning, gå tur med børnene. Når du fornemmer du får mere tid, sætter du flere ting i kalenderen.

Du vil opleve, at du på sigt får meget mere energi og plads til alt det uforudsete og du oplever ikke stress og dårlig samvittighed over ikke at nå det og slå til.  

Når vi trækker stikket forlader vi den stress og jag vi er midt i, hvilket gør at vores centralnervesystem falder til ro. Vi får ladt batterierne op og vi får mere overskud.

At trække stikket kan være på mange niveauer. Det kan være en kort lur/powernap, en time eller to til et karbad, en dag eller to uden skærm, en uge eller længere tid væk fra arbejde.

Tiden er ikke alt-afgørende. Det handler om, at du giver dig selv en gave der holder i mange tider, dage eller uger. Vi får flere kræfter og mere energi.  Vi får overskud. Og med det får vi også et bedre helbred. Stress slider på alt. Hele vores krop er i overlevelsesberedskab og det går i sidste ende udover helbredet. Små og store pauser er super vigtige.

Giv dig selv lidt forkælelse, glæde og nydelse.

Ro i sindet – skaber ro i kroppen, og det er dét der giver overskud.

Så træk stikket. Bare ind i mellem.

OM JETTE

Jette er uddannet Naturopath i biologisk medicin, Zoneterapeut, NLP coach og Øreakupunktør. Efter selv at have mærket hvad vitaminer, mineraler, fedtsyrer og generelle kostændringer har gjort for hende, har hun valgt at give andre samme mulighed for at få et bedre liv. Et liv uden træthed, stress og dårlig fordøjelse.

Se mere om Jette og hvad hun tilbyder her

FØLG JETTE